Alergiją arba netoleravimą sukeliančių medžiagų sąrašas :

A1. Glitimo turintys javai (t. y. kviečiai, rugiai, miežiai, avižos, spelta, kamutas arba jų sukryžmintos
atmainos) ir jų produktai, išskyrus:
a) kviečių pagrindu pagamintus gliukozės sirupus, turinčius dekstrozės
b) kviečių pagrindu pagamintus maltodekstrinus
c) miežių pagrindu pagamintus gliukozės sirupus
d) javus, naudojamus alkoholio distiliatų, įskaitant žemės ūkio kilmės etilo alkoholį, gamybai
A2. Vėžiagyviai ir jų produktai
A3. Kiaušiniai ir jų produktai
A4. Žuvys ir jų produktai, išskyrus:
a) žuvies želatiną, naudojamą kaip vitaminų ar karotinoidų pagalbinę medžiagą
b) žuvies želatiną ar žuvų klijus, naudojamus alaus ir vyno skaidrinimui
A5. Žemės riešutai ir jų produktai
A6. Sojų pupelės ir jų produktai, išskyrus:
a) rafinuotą sojų pupelių aliejų ir riebalus
b) natūralių tokoferolių mišinius (E306), natūralų d-alfa tokoferolį, natūralų d-alfa tokoferolacetatą,
natūralų sojų pupelių d-alfa tokoferolio sukcinatą
c) iš sojų pupelių aliejaus gautus fitosterolius ir fitosterolio esterius
d) augalinių stanolių esterius, pagamintus iš sojų pupelių aliejaus sterolių
A7. Pienas ir jo produktai (įskaitant laktozę), išskyrus:
a) išrūgas, naudojamas alkoholio distiliatų, įskaitant žemės ūkio kilmės etilo alkoholį, gamybai
b) laktitolį
A8. Riešutai, t. y. migdolai , lazdyno riešutai , graikiniai riešutai , anakardžiai , pekaninės karijos ,
brazilinės bertoletijos, pistacijos, makadamijos ar Kvinslendo riešutai bei jų produktai, išskyrus
riešutus, naudojamus alkoholio distiliatų, įskaitant žemės ūkio kilmės etilo alkoholį, gamybai
A9. Salierai ir jų produktai
A10. Garstyčios ir jų produktai
A11. Sezamo sėklos ir jų produktai
A12. Sieros dioksidas ir sulfitai, kurių koncentracija didesnė kaip 10 mg/kg arba 10 mg/l,
visame SO 2 skaičiuojami paruoštiems vartoti produktams arba produktams,
atgamintiems pagal gamintojų nurodymus
A13. Lubinai ir jų produktai
A14. Moliuskai ir jų produktai